Geef die swiffer en ragebol eens even aan! Want het wordt hoog tijd om reisbabbels.com weer onder die dikke laag stof terug tevoorschijn te toveren!

Jaja lieve kijkbuiskinderen, daar zijn we weer, terug van (ver)weggeweest! Wat was het stil hier, er is ondertussen toch al zo’n 3 jaar niet meer gebabbeld.

Maar wees niet bang, stil zitten hebben we die laatste 3 jaar zeker niet gedaan. We gingen van de sneeuw naar de zon en weer terug. En dat meerdere malen!

We hebben in de tussentijd gewoond en gewerkt in o.a Fiss, Cesteyrols, Sölden, St Anton, Da Nang, Sluis en Knokke (jaja vooral die laatste twee, wat een wereldsteden! 😜). En onze meest recente reis was voor een paar maanden naar Maleisië. En wel op de fiets dit keer!

Het was een spontaan plan die in Maleisië zelf ontstaan was, nadat we er achter kwamen dat reizen op de motor (wat we in het verleden in Vietnam en India hebben gedaan) wat lastiger bleek te zijn in Maleisië. Maar reizen met eigen vervoer heeft als het even kan nog steeds onze voorkeur… “Nou, dan kopen we toch gewoon een fiets!!” Zo gezegd zo gedaan. De backpacks werden omgeruild voor fietstassen en gáán met die banaan!

Al fietsend een tropisch land door crossen, had je ons dat 5 jaar geleden gezegd hadden we je voor gek verklaard. Maar het was een super ervaring die we gerust nog een keer over zouden kunnen doen (Dennis is er zelfs van overtuigd dat ie ooit nog eens de wereld gaat rondfietsen… Wat een fanatiekeling!)

Op het moment zijn we net weer aangekomen in een, voor ons toch, nieuw te ontdekken land. En het plan is om hier toch ook weer een beetje over te gaan babbelen, net als vanouds! Babbelen jullie weer gezellig mee?

En voordat we verder gaan met onze nieuwe avonturen, hier nog even een kleine indruk van hoe onze laatste 3 jaar er zoal uit hebben gezien. Een korte sfeerimpressie:

Tijdens onze reis door India, 3 jaar geleden, was het babbelen op een laag pitje komen te staan. Maar wisten jullie eigenlijk dat we een groot deel van die reis verder op de motorbike hebben afgelegd? En wel op India’s nationale trots, de prachtige Royal Enfield!

Vorig jaar gingen we een nieuwe uitdaging aan. Namelijk een land door crossen op de fiets! Zie hier onze trouwe stalen vrienden die ons van noord naar zuid Maleisië hebben vervoerd:

Tourcycling bleek ook onder de locals een populaire hobby. Vaak kwamen we onderweg dus medefietsers tegen. Al hadden die, in tegenstelling tot ons, vaak wél echte wielrenfietsen (en uiteraard zonder bagage achterop) , waardoor zij vaak net even te snel waren voor ons om samen te kunnen fietsen 😅. Maar voor een babbeltje en een kiekje werd uiteraard altijd wel even tijd gemaakt.

We werden in Melakka zelfs uitgenodigd door een cycle club, om mee te rijden met hun wekelijkse “avond stadstour”. Zo’n uitnodiging sla je uiteraard niet af!

One of the gang

Ook in Maleisië bleken de wegen niet altijd even makkelijk begaanbaar:

 

Maar vaak was het gelukkig heerlijk fietsen geblazen!

 

 

 

Waar we de afgelopen 3 jaar ook waren, overal ter wereld hebben we wel ergens het geluk gehad met vrienden van thuis af te kunnen spreken. Afstanden lijken wel niet meer te bestaan!

Onze Duitse vriend Markus die we tijdens onze road trip in India hadden ontmoet kwam ons 2 jaar later opzoeken in St Anton:

En onze Nederlandse snowboard maatjes die we in Oostenrijk hadden ontmoet kwamen ons juist weer opzoeken in de tropen!

Onze vrienden vanuit Alkmaar kwamen een weekje bij ons op bezoek in het zuiden van Frankrijk (waar we 3 zomers een gecaterde vakantie villa hebben gerund)

Ook Bianc en Emiel met kleine Jula (niet op de foto) kwamen ons opzoeken in Frankrijk, tijdens hun camper roadtrip door Europa:

Deze lieverd zag ik zelfs in slechts een half jaar tijd op 2 uiterste stukjes van onze aardkloot: Zowel in Thailand als in Sölden!

En kennen jullie deze nog? Onze Kung Fu Billies? Drie jaar na Aleide haar kickboks tournooi in Bangkok deden we het nog eens dunnetjes over, in Phuket dit keer…

Onze winters in de sneeuw zijn voor ons minstens net zo belangrijk (en memorabel!) als onze maanden in de tropen. Ondanks dat er over onze snowboard avonturen hier niet echt gebabbeld wordt, bij deze toch even wat sfeer kiekjes vanuit de sneeuw…

Al hikend opzoek naar de beste powder runs:

Now jump!

Soms zit het mee, soms zit het tegen… (jaja die twee brokkenpiloten hier hadden allebei hun enkel gebroken gedurende het seizoen)

En dit is wat we deden in Oostenrijk als we niet aan het snowboarden waren (oftewel, waar we ons reisgeld mee verdienen)

Tot slot nog wat random sfeerbeelden van onze reizen:

Druk op play voor de full experience:

 

 

 

Zoals je ziet, we hebben dus zéker niet stil gezeten de afgelopen 3 jaar! Benieuwd naar wat voor avonturen we de komende maanden weer zullen gaan beleven? Schrijf je dan vooral in voor onze nieuwsbrief en je wordt als eerste op de hoogte gehouden van onze nieuwste babbels!

Ps. Check hier ook nog even onze spiksplinternieuwe toegevoegde pagina, waarop al onze gezellige videoclips en filmpjes van de afgelopen jaren te vinden zijn!

Met als bonus onderaan de pagina nog nooit eerder vertoonde beelden!! Wat een heerlijke herinneringen…