Aangekomen in het laidback stadje Pai, besluiten we om een scootertje te huren. Pai is een enorm knus plaatsje, maar erg klein, en met onze nieuwe gemotoriseerde vriend op twee wielen hebben we lekker de vrijheid om te gaan en te staan waar we maar willen. Het plan is om de omgeving buiten de stad eens goed te verkennen. Met zoveel jungle en bergen om ons heen willen wij wel eens zien wat voor moois daar allemaal te vinden is!

Gewapend met landkaart, water en flink veel enthousiasme stappen we op de scooter richting wie weet waar. We belanden eerst op de grote weg, wat meteen al voor een ultiem gevoel van vrijheid zorgt. Vol gas heuvel op en heuvel af, scheurend over het asfalt, weinig verkeer en lekker veel ruimte, wie doet je wat! Met aan weerszijde de bergen aan de horizon, krijg ik spontaan het gevoel alsof ik in één of andere snelle auto commercial ben beland. Zonder snelle auto dan. Maar we kunnen niet klagen, want onze kleine vriend op twee wielen haalt met gemak de 100 km/u! Oké, 90 km/h misschien, maar dat komt doordat we met 2 man op z’n rug zitten….

And….Action! Scheurend over het asfalt filmpje;

Onze eerste zoektocht dopen we tot “De Grote Queeste naar het Ultieme Uitzicht”. Het plan is dus om zo hoog mogelijk de berg op te komen, om het allermooiste panoramaview te vinden. De asfaltweg wordt al snel ingeruild voor kleine zandweggetjes en smalle bospaden. Zo nu en dan zijn de paden té steil voor onze kleine vriend, dus stappen we keurig af om hem een duwtje in de rug te geven. Teamwork brengt je naar de top! Als de zandwegen en de bospaden langzaam veranderen in rotspaden moeten we onze eerste queeste helaas opgeven. We hebben misschien niet het ultieme uitzicht gevonden, maar het uitzicht dat we wél hebben gezien tijdens onze tocht was zeker al de moeite waard.

Helaas worden we door de slechte wegen gedwongen om te draaien en terug te keren
Helaas worden we door de slechte wegen gedwongen om te draaien en terug te keren

Terug op de grote weg komen we al snel een afslag tegen met een groot bord die ons richting een waterval wijst. Spontaan is de volgende missie geboren; “Let’s go chasing waterfalls!” Vol goede moed beginnen we weer omhoog te rijden en al snel merken we, deze rit gaat beduidend vlotter en makkelijker dan onze vorige! Deze weg, die ons langs verschillende kleine bergdorpjes leidt, is minder steil en hobbelig dus we kunnen tijdens het rijden mooi genieten van de omgeving en het uitzicht.

IMG_0198

Door de bossen en langs bergdorpjes opzoek naar watervallen
Door de bossen en langs bergdorpjes opzoek naar watervallen

De weg eindigt op een soort parkeerplaatsje met daarnaast een groot bord met “Waterfall” en een pijl omhoog. We zetten de scooter neer en wandelen keurig de richting op die de pijl aangeeft. Een stenen trap brengt ons nog een stukje verder omhoog, en halverwege horen we het gekletter al… Yesss! Waterfall straight ahead! Dat ging  nice and easy! En ja, de waterval is prachtig. Omringd door rotsen en jungle. Maar helaas, ook omringd door een tiental medetoeristen. Ja, dat was ook wel te verwachten met al die aanwijsbordjes en de keurig aangelegde stenentrap ernaar toe. Deze waterval is natuurlijk een bekende trekpleister voor jong en oud.

We klimmen een klein stukje langs de rotspartij omhoog, zetten ons neer en genieten van het uitzicht. Het is prachtig om halverwege de waterval te zitten, uitkijkend over de jungle. Onder ons de medetoeristen die dankbaar hun voetjes baden in de kleine lagune waar de waterval in eindigt. Alhoewel… Eindigt deze waterval daadwerkelijk wel hier…?

Omdat we op mooie hoogte zitten, zien we dat beneden de stroom van water stiekem nog zachtjes verder gaat, achter wat rotsblokken door. Onze nieuwsgierigheid is gewekt en we gaan op ontdekkingstocht om te zien waar dit water ons heen zal leiden. Voorzichtig volgen we het water, die als een snel stromend beekje over wat gladde keien ons de weg wijst. Na een tijdje kijken we elkaar vol verbazing aan, want wat blijkt? We staan opeens aan een afgrond waar een hele nieuwe waterval begint!!

Vol verbijstering kijken we naar beneden en zien we weer een kleine lagune, deze letterlijk omringd door jungle. We hebben ons subtropisch zwemparadijs gevonden!! Ik wil erin plonsen!! Één probleem, de rotsen zijn hier te glad en te steil om verder te gaan… Hoe komen we nu beneden? We kijken links van ons; steile bergwand. We kijken rechts van ons; steile dichtbegroeide jungle, zonder ook maar een enigszins bewandelbaar pad. Maar het zou eventueel tóch een mogelijkheid kunnen zijn… We kijken elkaar aan met een kleine twinkeling in de ogen. Gaan we ervoor? Ja we gaan ervoor! Niet wetende hoe steil het achter het groene bladerendek zal zijn. Niet wetende of we eenmaal beneden ook wel weer naar boven kunnen. Maar gedreven door super veel enthousiasme, rapen toch we al onze moed bij elkaar en stappen de jungle in.

IMG_0255
Door de rimboe afdalend, opzoek naar onze waterval

Takken ontwijkend, voorzichtig door de blubber stappend en aftastend naar eventueel gevaarlijk losliggende keien, dalen we beetje bij beetje af naar beneden. Het is steil, maar we kunnen ons verschillende keren aan wat takken vasthouden om niet uit te glijden. Tot het moment daar is, we hebben het zwembad bereikt! We weten niet hoe vlug we uit onze kleren moeten stappen om een plons te kunnen nemen. Omsingeld door jungle en in een euforische stemming genieten we van het water. Wat een feest! Missie voltooid! Onze eigen “geheime” privé waterval is een feit!

Missie waterval voltooid
Missie waterval voltooid

Filmpje met de zoektocht naar onze “geheime” waterval:

Zie hier nog wat kiekjes van andere mooie plekjes die wij zijn gepasseerd

IMG_0188
Met de scooter zo hoog mogelijk de berg op
IMG_0203
Te voet verder op ontdekkingstocht
Schuilen-voor-de-regen-grot
Schuilen-voor-de-regen-grot
Toch nog een flinke bui op ons kop gehad
Toch nog een flinke bui op ons kop gehad
Midden in de natuur
Midden in de natuur
Find Wally
Find Wally
De Pai Canyon, wat een uitzicht!!
De Pai Canyon, wat een uitzicht!!
On top of the world
On top of the world
De Pai Canyon
De Pai Canyon
Best hoog hier...
Best hoog hier…