“Een Nederlander en een Belg zitten in het café. Zegt de Nederlander tegen de Belg; ” Ik zou wel wat van de wereld willen zien.” Zegt de Belg; “Ik ook! Zullen we samen gaan?”

Nee, dit is niet het begin van een flauwe Belgen mop, dit is hoe het werkelijk is begonnen tussen ons (nou ja, ongeveer dan…). We waren nog maar net collega’s toen we eens aan de praat raakten tijdens de welbekende after-work-drinks. Het onderwerp ‘reizen’ kwam aan bod en het bleek dat we beide nog flink wat landen op onze bucketlist hadden staan. Maar net als zoveel anderen hadden ook wij tot nog toe enkel de bekende standaard vakantie tripjes op ons weinig indrukwekkende reis-CV mogen zetten. De jaarlijkse wintersport, een jongerenvakantie naar de Costa del Sol, en oja we hadden ook wel eens met ons kont op een zonnig strand van één of ander dertien-in-een-dozijn-vakantie-resort gezeten. Maar iets van de wereld zién! Écht reizen! Landen ontdekken! Dat hadden we beide nog nooit gedaan…. Te druk, te duur, te weinig geld, te weinig tijd, te weinig lef, we konden genoeg smoesjes verzinnen om het voor ons zelf goed te praten.

Een paar weken later. We hadden onze onderlinge relatiestatus al snel mogen upgraden van ‘collega’s’ naar ‘lovebirds’. Eens thuis haalden we het gesprek van in het café nog eens naar boven. “Weet je nog…?”, “Zullen we…?” En zo geschiedde….

“Waarom Zuidoost Azië?”

Waarom niet? We hebben allebei veel werelddelen/landen op ons verlanglijstje staan. Dicht bij huis (bv. Scandinavië en nog vele andere delen van Europa), of wat verder (Afrika! Cuba! Mexico! Nieuw Zeeland!) Maar als snel kwamen we uit op Zuidoost Azië. Het is er mooi, warm, relatief goedkoop. Het is veelzijdig; boeiende cultuur, prachtige natuur, rijke geschiedenis… Maar ook drukke steden, paradijselijke stranden en je kan er op z’n tijd ook nog eens een goed feestje vinden. Bovendien is het een goed begin voor backpacknoobs zoals wij. Thailand is natuurlijk een relatief makkelijk en veilig backpackland. Als we daar nou eens mee beginnen? En als we daar dan toch zijn kunnen we meteen ook Laos, Vietnam, Cambodja en Maleisië meepakken. Om uiteindelijk als hoogtepunt te eindigen in Indonesië, back to the roots. Dat wordt dan meteen de eerste keer terug naar het geboorteland van Suuz. Kijk eens aan! We hebben een plan en een globale route!

En dan nu is het zover, de tall one and the small one gaan op avontuur! Met het gespaarde budget zullen we een aantal maanden in Azië kunnen vertoeven. Een mooi reisje om mee te beginnen denken wij zo. De uitdaging is natuurlijk om het zo lang mogelijk zien vol te houden. We hebben de luxe om niet vast te zitten aan een tijdslimiet dus we gaan er het volste uit proberen te halen. Ik zeg; rugzak om en de zon achterna!

the tall one and the small one

Advertenties