Vandaag ontwaakt in de grootste stad van Thailand, Bangkok! We lagen gister al om 20h knock out in ons mandje, dus vandaag eerst maar eens de big city verkennen. We voelen ons echt een über toerist ipv wereldreiziger, mede doordat ons hotel zich op Khao San Road bevindt. Voor degene die niet weten Khao San Road is; deze straat is hét Mekka van dé backpackersbuurt in Bangkok. Om een beetje een sfeerbeeld te creeeren; denk aan elke oh oh cherso/salou-achtige vakantiebestemming die je je kunt voorstellen. En dat in het kwadraat. In Augustus. Tijdens happy hour. Veel neonlichten, straatkraampjes met eerste klas namaak prullaria, opdringerige tuk tuk chauffeurs, tattooshops en natuurlijk vele barretjes en discotheken  voor ieder wat wils. Zodra de zon onder gaat komen de ladyboys tevoorschijn, tezamen met pingpong shows en om de 5 stappen hoor je weer een ander cover bandje z’n uiterste best doen om het publiek te vermaken. Weinig authenticiteit te vinden hier, wel bakken vol vertier.

Je MOET deze straat eens meegemaakt en gezien hebben, maar echt een blijvertje is het zeker niet. Een straat waar je werkelijk alles kan vinden voor de jonge rugzak reiziger. Probleem is, wij zijn nu precies geen “jonge” rugzakreiziger meer… En kunnen ons dus niet echt vinden in deze hysterie. Daarom vluchten wij vandaag naar de andere kant van Bangkok om eens te zien hoe het Bangkokse leven er in nuchtere vorm uitziet.

We pakken één van de bootjes die hier varen in de vorm van openbaar vervoer. Net als een bus zijn er verschillende “bus”lijnen en opstapplekken, en in plaats van een nummer dragen deze boten verschillende kleuren vlaggetjes die aanduiden welke bootlijn je voor je hebt. Met de wind in je haren de skyline van Bangkok bewonderen, terwijl je keurig op je plaats der bestemming wordt afgezet, zaaaaalig!

We laten onszelf heerlijk verdwalen in de straten van Bangkok en belanden per toeval in een mega drukke shopping wijk/center waar de Bangkoknezen (Bangkokkianen? Bangkokkenaars?) zelf blijkbaar al hun inkopen doen, want we zien werkelijk geen enkele blanke toerist hier rondstruinen. Zelfs in de Mac Donalds (die we binnenstappen om een wc te zoeken) is enkel gevuld met thaise fastfood liefhebbers. Da’s het betere werk dachten we zo! Overdekte winkel centra worden afgewisseld met straatkraampjes. De geuren en kleuren komen je van alle kanten tegemoet en we kijken werkelijk ons ogen uit! En dan dat eten!!! Al dat voor ons onbekende streetfood wat ze hier verkopen, het liefst zouden we werkelijk álles willen proeven. We slenteren lekker door, totdat de avond begint te vallen en we ons weer terug laten varen naar onze tijdelijke woonwijk.

Tja en als je dan de felle lichtjes en neon reclames tegemoet wandelt, als je dan al die coverbandje de welbekende feestnummers hoort spelen, dan wordt het wel heel moeilijk om meteen naar je hotelkamer te gaan. Eentje toe doen? Okey, waarom niet, we zijn er nu toch! En zo zitten we toch nog een paar uur in het feestgedruis tussen de ladyboys aan een koud flesje Chang bier. Stiekem best leuk dit…

Morgen vertrekken we naar een eilandje om eerst een paar daagjes vakantie te vieren voor we aan het “echte” reizen gaan beginnen! Tot dan!

Dennis voelt zich duidelijk thuis tussen de ladyboys
Dennis voelt zich helemaal thuis tussen de ladyboys
Cheee(r)se!!
Cheee(r)se!!
Monk jr. en laptop genieten samen met Dennis van het uitzicht op de busboot
Monk junior en laptop genieten samen met Dennis van het uitzicht op de busboot
De busboot is een populair vervoersmiddel
De busboot is een populair vervoersmiddel
Duidelijk zen-momentje voor Monk jr. en Dennis
Duidelijk zen-momentje voor Monk jr. en Dennis
Net als de schoolkids kunnen ook wij de verleiding van al dat lekkers niet weerstaan
Net als de schoolkids kunnen ook wij de verleiding van al dat lekkers niet weerstaan
Het Walhalla voor shopaholic Bangkok
Het Walhalla voor shopaholic Bangkok
Struinen maakt dorstig
Struinen maakt dorstig
Lekker verdwalen in de straatjes van Bangkok
Lekker verdwalen in de straatjes van Bangkok