Brugge….

De stad die ik 2,5 jaar mijn thuis heb mogen  noemen en waar ik de liefde van mijn leven heb ontmoet.

De stad waar de mensen in dat prachtig West Vloams dialect klappen, maar waar iedereen mij standaard in het Engels aanspreekt (zie ik er soms zo erg uit als een toerist of zijn ze hier gewoon geen pinda’s gewend?)

De stad waar elke dag bakken vol met (chinese) toeristen toekomen voor  het bier, de chocolade en het Brugse kant, maar waar niemand eigenlijk weet dat die Brugse kant voornamelijk “made in China” is.

De stad waar ik vele momenten mijn lieve vriendinnen uit het Alkmaarse heb moeten missen, maar ook de stad waar ik vele mooie nieuwe contacten heb mogen leggen.

De stad met zijn prachtige reien, de gezellige stadsparken, de trapjes op de Markt. De stad met onze “charmante stadswoning” (lees: oud appartement in een nóg ouder gebouw, maar oooooh wat was het daar fijn wonen!). De stad waar je altijd het gevoel hebt alsof je op vakantie bent, omdat het er overal uitziet als één groot openlucht museum. De stad die we nu met lichte pijn in het hart gaan verlaten, maar waar we voor altijd met een glimlach aan terug zullen denken.

Bedankt voor de mooie tijd, Brugge! Het is tijd voor ons om aan een nieuw hoofdstuk te gaan beginnen…

Bruges by night