Ik moet jullie wat bekennen. Ik heb een ander voor “d’r bij”. Twee zelfs! Ik kan er maar beter gewoon eerlijk voor uit komen, maar af en toe heb ik simpelweg niet genoeg aan slechts ééntje en dan krijg ik de onverzadigbare drang om het ook bij anderen te doen. Dennis vindt dat gelukkig maar al te leuk en hij is juist blij dat ik op deze manier zo lekker bezig blijf! Hij ziet namelijk ook wel in dat het ondertussen echt al een beetje m’n hobby is geworden. Voor wie het nog niet helemaal snapt, ik heb het dus over ‘bloggen’. 😉

Ik deed het al een keer eerder voor de Aziatische Tijger (wat ik binnenkort ook weer vaker zal doen!). Een artikel schrijven dus. Maar in de wereld van de online verhalenvertellers is dat eigenlijk niet echt vreemdgaan. Nee hoor, voor iemand anders schrijven mag best. In zogenaamd blog jargon ben ik dan namelijk een gastblogger: Iemand die af en toe een verhaaltje schrijft welke daarna op een andere website dan je eigen geplaatst wordt. En nu ben ik naast reis babbelaar en gastblogger ook een officiële travel junk geworden! Vanaf heden ben ik namelijk als vaste blogger opgenomen in een groepje van andere reislustige schrijvers (of zijn het misschien schrijflustige reizigers…?).

Maar wat is er dan mis met je eigen reisbabbels? Ben je daar dan niet meer tevreden mee?

Jawel hoor! Maar af en toe even buiten de pot piesen kan gewoon zo lekker vernieuwend zijn! Het mooie van mijn twee affaires is namelijk dat ze beide een hele andere doelgroep hebben. Andere doelgroep, andere lezers, andere manier van schrijven! Traveljunks bevat voornamelijk veel informatieve en reis/backpack gerelateerde artikelen, terwijl de Aziatische Tijger veel actualiteit bevat, maar ook opinies en (reis)verhalen met de focus op, je raadt het al, Azië.

En reisbabbels? Wij babbelen daar ergens lekker tussenin. Goh, zie mij hier zomaar eens even onbeschaamd van drie walletjes tegelijk eten!

Mijn eerste artikel voor Traveljunks is er toevallig ook meteen eentje die aansluit op m’n vorige babbel. Lezen jullie gezellig weer even mee? Krabi, een ondergewaardeerd Thais stadje.”