Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan…. Het platteland hebben we een paar dagen geleden achter ons moeten laten om met de nachttrein richting het hoge Noorden af te kunnen reizen. Onze volgende bestemming was Chiang Mai, de op één na grootste stad van Thailand. Vanwege de Noordelijke ligging is deze stad ietwat geisoleerd, in vergelijking tot bijvoorbeeld Bangkok, en dit geeft de stad een uniek sfeertje. Zo heeft deze stad een eigen dialect, andere cultuur en hun eigen tradities.

De nachttrein is trouwens een heerlijk vervoersmiddel! De 14 uur durende rit van Bangkok naar Chiang Mai vliegt voorbij als je heerlijk in dromenland gewiegd wordt door het schudden van de trein. Enige nadeel was dat de coupés met fan (ventilator) uitverkocht waren en dat we dus eentje met airco moesten nemen. Behalve dat deze echt wel een stuk duurder zijn, staat de airco in deze coupé continu op standje Noord Pool. Koúd dat het er ’s nachts dus was!! Ach ja, onze flesjes met drinkwater bleven in ieder geval wel lekker fris gedurende de hele rit….

Aangekomen in deze Big City merkten we inderdaad direct een enorm verschil met de vorige Big City. Deze stad ademt veel meer rust uit, niet de hectiek en de hysterie zoals in Bangkok, maar een heel gemoedelijk en laidback sfeertje. Overal voel je een soort van hippievibe, door de mensen zelf, (enorm veel thaise rastas hier, soms zelfs met dreads tot in hun baard!), de winkels en de barretjes. Je merkt ook dat de mensen hier veel bewuster en groener in het leven staan, veel meer bezig zijn met bijvoorbeeld recyclen en gezond leven, soms zelfs tegen het zweverige aan. In ons hostel deden ze zelfs aan skippen! (ook wel bekend als dumpster diving) Tja je houdt ervan of je houdt er niet van….. Wij kunnen deze manier van leven in ieder geval wel waarderen!

Bij gebrek aan knappe wifi in ons hostel houden we het enkel bij wat fotootjes! Onze paar dagen in Chiang Mia in een notendop;

Goh, het bed in de trein lijkt wel wat te klein voor Dennis... Verrassend!
Goh, het bed in de trein lijkt wel wat te klein voor Dennis… Verrassend!
Ons avondje stappen begon met relaxed een potje poolen
Ons avondje stappen begon met relaxed een potje poolen
reggae bar + liveband + dansvloer = parttime!!!
reggae bar + liveband + dansvloer = party time!!!
Dance like nobody is watching!!
Dance like nobody is watching!!

Ow, wacht, nobody ís watching! (de bar bleef de hele avond leeg… dansvloer voor onszelf!!)

Chillen met onze nieuwe maten op de rooftop van de bar
Chillen met onze nieuwe maten op de rooftop van de bar
Ready, steady, cook!!!
Ready, steady, cook!!!
Nie mokken, lekkah wokken!
Nie mokken, lekkah wokken!
Spieken bij de buurman
Spieken bij de buurman
Groene curry made from scratch!
Groene curry made from scratch!
trotse chef
trotse chef
IMG_0178
Cheers!!
Goed voor op ons cv... :P
Goed voor op ons cv… 😛
eeuwige roem op de wall of fame
eeuwige roem op de wall of fame

 Met speciale dank aan Lindsay en Jelle die mede dankzij hun sponsoring deze kookcursus mogelijk maakten… 😉 Thanx you guys!!